Het vinden van de juiste bedrijfswagen kan een best lastige taak zijn. Naast het feit dat dit lastig is, kan het ook nog eens duur zijn. Er zijn veel mensen die gebruik maken van bestelwagens voor zijn of haar eigen bedrijf. Door de grote variatie is er voor ieder wat te verkrijgen. Zo bestaan er bijvoorbeeld tweedehands koelwagen transport bussen. Dit zijn lange bakwagens waar gekoelde producten mee zijn vervoerd. Een dergelijk voertuig is zeer groot en kan dus veel verslepen. Mocht er een kleien bus nodig zijn is het ook mogelijk om voor een gesloten bestelwagen te gaan. Ze zijn er bijvoorbeeld tweedehands Renault bestelbussen met een trekhaak, cruise control en plek voor drie personen. Een misschien bekendere bestelwagen is de Mercedes Benz sprinter. Deze bus is een gesloten bestelwagen met een enkele cabine. Vaak zijn deze voorzien van een diesel motor. Er zijn dus veel verschillende soorten bestelwagens. Om diegene te kiezen die perfect bij u past kan het handig zijn om een aantal categorieën te hanteren.

Hoe kies ik?

Als eerste kunt u kijken naar het merk. Een Ford, Iveco of Volkwagen zijn verschillende merken en hebben verschillende voor en tegen punten. Wat deze voor en tegen punten zijn is het handig om te kijken wat de verschillende fabrikanten aanbieden. Als tweede kunt u kijken naar het bouwjaar. Hoe ouder de bus, hoe ouder de motor en het interieur. Dit betekent dat het al wat ouder is, en misschien dus niet voldoet aan u verwachtingen. Als u graag met cruise control rijdt is het niet verstandig om een heel oud bouwjaar te kiezen. Toch hoeft dit niet te betekenen dat de bus veel is gebruikt. Het aanbod Camionette occasion is zeer groot, en kent verschillende tellerstanden. Hoe hoger de tellerstand, hoe meer de bus is gebruikt. Als u wil dat de bestelwagen lang meegaat, is een lage teller stand een goede keuze. Dit betekent wel dat het vierde punt, de prijs, omhoog gaat. Een lagere teller stand wordt in de verkoop wereld gebruikt als één van dé argumenten om een auto hoog of laag in de markt te zetten.

Uitrusting

Als laatste kijken we naar de uitrusting. De grote variatie in bestelwagens laat ook nog ruimte voor het kiezen van een aantal opties. Zo kan het bijvoorbeeld voor uw supermarkt handig zijn dat de bus een laatklep heeft. Of misschien is er zelfs een autolaadkraan nodig. Ook dit is belangrijk om mee te nemen in de beslissing.