Kijk eens goed om je heen in je eigen huis. Wat zie je? En hoe tevreden ben jij over wat jij ziet? Je brengt nergens zoveel tijd door als in je eigen huis. Maak er daarom een paleisje van waar je helemaal gelukkig mee bent! Misschien is het wel tijd voor een grote verbouwing of opruimactie. Benieuwd hoe en wat? Lees deze blog en ontdek hoe jij meer sfeer creëert in je huis!

De inrichting

Kijk eens goed naar je meubels en rest van het interieur. Hoe blij ben jij met wat je hier ziet? Je inrichting is voor een groot deel bepalend voor de sfeer in je huis. Een kleine aanpassing hierin kan een groot effect hebben. Dus ga aan de slag: schuif eens met je meubels, en je zult zien dat een andere inrichting al als een heel ander huis voelt. Misschien komt je tafel wel veel beter tot zijn recht in de linkerhoek van je kamer, en misschien kun je juist rechts wel een heel gezellig zithoekje creëren! Kijk ook eens goed naar hoe je meubilair bij elkaar past. Past het qua stijl bij elkaar of is het misschien eens tijd voor iets nieuws?

Het licht

Het licht in je kamer bepaalt ook voor een groot gedeelte de sfeer. Een donkere kamer oogt knus maar klein, en een lichte kamer kan ruim maar ook kil ogen. Ga eens na hoe het licht in jouw kamer zijn werk doet en speel met het effect dat je hiermee kunt opwekken. Vervang bijvoorbeeld eens de gloeilampen in je lampen voor een ander alternatief: ga van donker naar licht of juist licht naar donker en kijk wat dit doet voor jouw kamer. Kijk ook eens goed naar je ramen, misschien hebben die wel eens een schoonmaakbeurt nodig! De hoeveelheid licht die ze daarna doorlaten zal je versteld doen staan. En wil je het echt groots aanpakken? Misschien is het dan tijd voor een verbouwing: misschien is een raambeslag of draaikiepbeslag wel precies wat jij zoekt!

Details

Besteed vervolgens aandacht aan de details in je woning. Want met details kun jij je woning finetunen en de sfeer precies naar je handzetten. Wat voor details hebben we het dan over? Een vloerkleed bijvoorbeeld, en bijpassende kussentjes op je bank. Of strakke fotolijstjes die qua stijl precies aansluiten op je designbank. Of een kleurenpalet dat in je hele inrichting terugkomt: pastel bijvoorbeeld, of roodtinten. Ga bij jezelf na wat bij jou en je levensstijl past en richt je huis daar passend bij in.